Mi a Smart City Budapest kezdeményezés?

A Smart City Budapest (SCB) kezdeményezés összegyűjtötte 2014 és 2020 között azokat a budapesti - leginkább alulról építkező - projekteket és szervezeteket, amik illeszkednek a smart city általános koncepcióhoz. A kezdeményezés célja volt, hogy bemutassunk jó példákat az üzleti életből, a civil szektorból, intézményekből, vagy a budapesti lakosoktól közvetlenül.

Projektek

A Slow filozófiája arról szól, hogy mindent a maga tempójában tegyünk, ízlelgessük az órákat és perceket ahelyett, hogy számlálnánk azokat.  Minden értelemben a minőség fölénye a mennyiség felett.

Az alkotók rendhagyó helyszíneken, gyakran a város közterein hozzák létre és mutatják be műveiket. A helyszínspecifikus művészetek magukba foglalják a színház, képzőművészet, zene és tánc ilyen irányú törekvéseit. 

Az Eötvös Általános Iskola és az Artemisia Landscape Design 150 diák, 10 tanár és adminisztrátor segítségével két hónapon keresztül dolgozott egy ehető iskolai táj fogalmának megalkotásában és kivitelezésében.

Hírek

A Smart City Budapest kezdeményezés az elmúlt 7 évben nagyon izgalmas utat járt be, ez a weboldal pedig ennek az időszaknak az eredményeit foglalja össze, és teszi mindenki számára kutathatóvá.

Az ötlet maga 2013 nyarán született. Dávid a Miutcánk társalapítója különösen jó helyzetben volt szomszédokat illetően. Nagyszülei és keresztanyukája is a közvetlen szomszédságában élnek.

Az új év kezdetével arra voltunk kíváncsiak, hogyan fogadták ötleteinket, rendezvényeinket a piac dolgozói, ezért interjúkat készítettünk a csarnok árusaival, dolgozóival.